ΜΠΑΧΟΥΡΙΤΣΑ



                       Ένας Νοστιμότατος Προσφυγικός Μεζές 
   
     ΕΝΑΣ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟΣ ΜΕΖΕΣ ΓΙΑ ΚΡΑΣΑΚΙ  ΤΙΣ ΚΡΥΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ. ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

          ΥΛΙΚΑ:
  • 1 1/2 κιλό Συκώτι Μοσχαρίσιο
  • 1 Πνευμόνι Μοσχαρίσιο ή Χοιρινό
  • 1 Καρδιά Μοσχαρίσια 
  • 2 Πράσα 
  • 3 κιλά Χοιρινό Κρέας χωρίς κόκκαλο   
  • 1 κιλό Μοσχαρίσιο Κρέας χωρίς κόκκαλο  
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Ρύζι
  • 150ml Ελαιόλαδο
  • 3  Πιπεριές Κόκκινες καυτερές 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 7 Μέτρα Έντερο Χοιρινό ή Μοσχαρίσιο ( Το ίδιο που γίνεται και το Μπουμπάρι)

             ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

     Ψιλοκόβουμε το συκώτι, το πνευμόνι, την καρδιά και τα κρέατα. Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη λεκάνη την γεμίζουμε με νερό και τα αφήνουμε για 5 ώρες αλλάζοντας το νερό αρκετές φορές για να φύγει το πολύ αίμα. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε ξανά στη λεκάνη προσθέτοντας τα πράσα και τις πιπεριές ψιλοκομμένα, το λάδι, το ρύζι, το αλατοπίπερο και την ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Εν τω μεταξύ έχουμε πλύνει το έντερο καλά με άφθονο νερό και πολλές φορές για να καθαρίσει (δεν χρειάζεται πλύσιμο αν το έντερο το αγοράσουμε παστό). Χρησιμοποιούμε ένα χωνί με μεγάλο στόμιο και γεμίζουμε με την γέμιση το έντερο δένοντας τις άκρες του με σχοινί. Το τοποθετούμε σε ταψί κυκλικά, γεμίζουμε το ταψί με νερό τόσο όσο να σκεπάζει την μπαχουρίτσα μας και με μία οδοντογλυφίδα τρυπάμε το έντερο ανά 5 εκατοστά περίπου. Τέλος ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 1/2 ώρες περίπου ( εξαρτάται από τον φούρνο), πρέπει να ψηθεί καλά.  
         
Υ.Γ: Εάν μας αρέσει το καυτερό προσθέτουμε περισσότερες πιπεριές. 
                                                                                                               ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις